Devlet Hastanesi'nde kaos! Onlarca kişi işe alındı! Hemşire olup olmadıkları bilinmiyor!

Devlet Hastanesi'nde kaos! Onlarca kişi işe alındı! Hemşire olup olmadıkları bilinmiyor! Süresiz GREV gündemde...

Devlet Hastanesi'nde kaos! Onlarca kişi işe alınıdı! Hemşire olup olmadıkları bilinmiyor!

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne başka hastanelerde ve birimlerde çalışan 14 kişi işe alındı.

Sağlıkta örgütlü 4 sendikanın ek mesai yapmama eylemi üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne 14 kişi gönderildi, ayrıca bunlara ilaveten gönüllü gelen 3 hemşire de olduğu bildirildi. 

Kamu sağlık alanında yetkili 4 sendika, az önce bir açıklama yaparak, Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne ek mesai yapmayan doktorların yerine dışarıdan doktor getirildiğini savunarak, bunların hangi ehliyette olduklarının bilinmediği ve hastaların sağlıklarıyla oynandığını iddia etti. Sendika temsilcileri, Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulamayı sonlandırması çağrısı yaparak aksi takdirde süresiz greve gideceklerini açıkladı.

Doktor takviyesi de mi yapılacak?

Sağlık örgütleri uyarmıştı...

Açıklama şöyle: 
"Bilindiği üzere hükümet ülkede yaşanan ekonomik krizden çıkış yolunu çalışanların, emekçilerin özlük haklarını budamak ve angarya çalıştırarak gidermekte bulmuştur. 

Kamuoyuna ek mesai krizi olarak yansıyan sorunu işveren olan devlet yetkilileri gereksiz ve devleti külfete sokan uygulama olarak sunmuşlardır. Sağlıkta örgütlü ve diğer ilgili sendikalarda bunun üzerine ek mesai çalışmama kararı almışlardır. Eğer ek mesaiye ihtiyaç yoksa çalışanlar niye hizmet vermek zorundadır?Ek mesailerin denetlenmesi, gereksiz olanların kısıtlanması başka birşeydir –ki bu anlaşılabilir bir tedbirdir- hizmet verildiği halde kesinti yapılması başka bir şeydir. Sağlık hizmetlerinde nöbet (ek mesai) çalışanların isteği değil, verilen hizmetin özelliği bakımından bir zorunluluktur.

Eğer işveren devlet çalışanları mesai dışında bedava çalıştıracaksa da çalışanlar ve sendikaları haliyle tepki koyacak, eylem yapacaktır. 
Sağlık emekçileri diğer paydaş sendikalarla birlikte ek mesai yapmama kararı almıştır. Her zaman söylediğimiz gibi personel eksikliğinden dolayı vardiyalar ve sağlık hizmetleri daha fazla aksayacaktır. Tüm uyarılarımıza rağmen idare gerekli tedbirleri almamış ve ‘Sağlıktan Tasarruf Etme’ yolunu tercih etmiştir. 

Tüm bu nedenlerden dolayı hastanelerimizde işler aksayacak, yatan hastalara bile yeterli bakım verilememe durumuyla karşı karşıya kalınabilir. Uyarıyoruz sağlıktan tasarruf insan hayatından tasarruftur. 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası"