DP-UG Rüşvet Krizi'ni Değerlendirdi

Demokrat Parti –Ulusal Güçler Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı İrsen Küçük ve parti yönetiminin siyasette kirliliğin, ülke yönetiminde başarısızlığın ve Kıbrıs Türk Halkı’nın çıkarlarını koruyamamanın, onu layıkı ile temsil edememenin odağı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“ Ejder Aslanbaba’ya UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ve UBP yöneticilerinin sahip çıktığı, onu kürsüde konuşmaya onların ittiği gün gibi ortadadır. Herkes televizyonlarından UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün Aslanbaba ile olay öncesinde irtibatta olduklarını itiraf edişini izlemiştir.

Aslanbaba’nın UBP yetkililerinin bilgi ve ilgisi dahilinde cebinde bir ses kayıt cihazı ile dolaşarak kayıt yapması olayın bir tezgah olduğunu, bir şeyler yakalayıp kullanma çabası ile hareket ettiği açıktır.

Kahve içecek parası olmadığını söyleyerek dolaşan, elektrik borcu için para talep eden bir şahsın 7 bin 700 doları bağış yapmasınının nedenini halkımız anlamıştır, neyin ne olduğu ortaya çıkmıştır.

Konu partimiz tarafından yargıya taşınmıştır ve sonucun yukarıda işaret ettiklerimizin doğrulanması şeklinde ortaya çıkacağından eminiz.

Oyun CTP, DP-UG ve TDP arasında kurulan koalisyon hükümetinin güvenoyu almasını engelleme, karalama oyunu idi ama üç parti milletvekilleri İrsen Küçük’le UBP yöneticilerinin tavrını net bir şekilde görerek güvenoyu ile hükümete sahip çıkmıştır.

UBP yetkililerinin bu hükümetin halk iradesini yansıtmadığını iddia etmeleri halka ve parlemento iradesine saygısızlık ve saldırıdır. UBP’nin 2010 yılında yapılan milletvekili ara seçimlerini kaybetmenin ardından parlamentoda 25 milletvekilinin kaldığı ve yaptığı transferlerle hükümette kaldığı herkesçe bilinirken böylesi suçlamalar yapılması kendini bilmezliktir.

Kimsenin UBP’ye bir oyun oynaması söz konusu değildir. Asıl oyun Kıbrıs Türk Halkı’na karşı İrsen Küçük ve UBP yöneticileri tarafından oynanmaktadır ve hakımız bu oyunun hedefinin ne olduğunu, kimlerle oynanmaya çalışıldığını bilecek, anlayacak kadar zekidir.

İrsen Küçük ve yandaşlarının kendi kurultay süreçlerinden bugüne kadar izledikleri yol çirkinlik, yasa dışılık, ve kişisel çıkar uğruna her yola başvurmadır. Ama,çamur atmayı siyaset yapmaya tercih eden UBP yetkilileri kendi yarattıkları bataklıkta boğulmaya mahkumdur.

Demokrat Parti -Ulusal Güçler yeni bir siyaset anlayışı ve yeni bir KKTC için yola çıkmıştır ve halkın çok büyük ilgisi ve desteği ile emin adımlarla hedeflerine doğru ilerlemektedir.

Bu konu artık yargıdadır ve DP-UG artık olayla ilgilenmeyecek, halka projelerini, planlarını, düşüncelerini anlatacaktır.

DP Ulusal Güçler

Genel Merkezi.