'Drogba ve Sneijder etkisiz kaldı'

Galatasaray'ın dün akşam kendi evinde Schalke'yle 1-1 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi maçı İngiltere basınında kısa haberlerle kendisine yer buldu.

Guardian'ın haberinde, Didier Drogba'nın Galatasaray formasıyla oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi mücadelesinde etkili performans ortaya koyduğu görüşünde.

Maçın genel olarak zevkli geçtiğini belirten gazete, Galatasaray'ın bir diğer flaş transferi Wesley Sneijder'ın iyi oynamadığını ve ikinci yarı oyundan alındığına dikkat çekiyor.

Guardian, Schalke'nin 45'inci dakikadaki beraberlik golünden sonra, özellikle maçın sonlarına doğru Galatasaray'ın galibiyet golünü daha fazla isteyen taraf olduğunu belirtiyor.

'Schalke avantajlı'

Independent, Jermaine Jones'un golüyle Schalke'nin tur için avantajlı bir skor elde ettiğini yazıyor.

Gazete her iki takımın da ilk yarıda 'en iyi savunma, saldırıdır" felsefesini benimsediğini, ikinci yarınınsa daha kapalı bir oyunla geçtiğini ifade ediyor.

Ancak Independent, oyunun son dakikalarında maçın Burak Yılmaz'ın ve Sabri Sarıoğlu'nun girdiği gol pozisyonlarıyla hareketlendiğini vurguluyor.

Gazete ayrıca, karşılaşmanın son dakikalarda Julian Draxler'ın kaçırdığı pozisyonda Schalke'nin Galatasaray'ın gol arayışını cezalandırmaya çok yaklaştığını söylüyor.

'Varlık gösteremediler'

Daily Telegraph ise, Schalke'nin Türk Telekom Arena'da son haftalardaki kötü oyununu geride bıraktığını belirtiyor.

Gazete, Galatasaray'ın oyuna hâkim olmaya başaramadığı maçta, Drogba ve Sneijder'in varlık gösteremediği görüşünde.

Gazete ayrıca, Borussia Dortmund'un Shaktar Donetsk deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldığını, Bayern Münih'in Arsenal'i deplasmanda 3-1 yendiğini hatırlatıyor ve üç Alman takımının da tur için avantajlı konuma geldiklerine dikkat çekiyor.

BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası

tıklayın

Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.