Duran Adam'a Almanya'dan ödül

"Duran Adam" Erdem Gündüz, Uluslararası Potsdam Medya Forumu M100 tarafından ödüle layık görüldü.

Dansçı ve koreograf Erdem Gündüz'e, İstanbul Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkılma kararını protesto etmek üzere geçen haziran ve temmuz aylarında gerçekleştirdiği durma eylemi nedeniyle ödül verilmesi kararlaştırıldı.

M100 Kurulu yaptığı açıklamada, Gündüz'ün, sessiz protestosuyla barışçıl bir protestonun simgesi haline geldiği ve eylemin dünya çapında ilgi gördüğünü ifade etti. Erdem Gündüz'e, ifade özgürlüğü ve insan hakları için gerçekleştirdiği cesur eylem için ödül verileceği duyuruldu.

Potsdam Belediye Başkanı Jann Jakobs, "Erdem Gündüz'e verilen M100 medya ödülünün, bu yıl bir kez daha şiddetten arınmış barışçıl direnişin işe yaradığını gösterdiğini" söyledi.

Uluslararası Potsdam Medya Forumu M100 bu yıl, "Medya Avrupa'yı tahrip mi ediyor?" konu başlığıyla düzenleniyor. 34 yaşındaki Erdem Gündüz'e ödülü, gazeteci ve siyasetçilerin de katılım göstereceği 5 Eylül'de düzenlenecek medya konferansının ardından takdim edilecek.

Erdem Gündüze'e verilen ödülü daha önce kazananlar arasında Live Aid organizatörü, şarkıcı Bob Geldof, Danimarkalı karikatürist Knut Westergaard ve Çinli blog yazarı Michael Anti de bulunuyor