EDUNIVERSAL RAPORU’NDA KKTC’DE GAÜ İLE DAÜ EN İYİ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VEREN ÜNİVERSİTE GÖSTERİLDİ

Avrupa Birliği yükseköğretim sistemi içerisinde üniversite eğitimini denetleyen uluslararası akreditasyon kurumu Eduniversal tarafından yayınlanan sonuç raporunda, KKTC üniversitelerinden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) en iyi yüksek lisans eğitimi veren ilk 100 üniversite arasında gösterildi.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, Eduniversal tarafından yayınlanan sonuç raporunda Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden Girne Amerikan Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye Üniversitelerinden Bilkent, Sabancı, Galatasaray, İstanbul ve Koç Üniversitesi’nin en iyi yüksek lisans eğitimi veren ilk 100 üniversite arasında gösterildiği kaydedildi.

Eduniversal, 153 ülkeden 12 bin yüksek lisans programının incelenmesi ve 100 bin öğrenci ile yaptığı  “En İyi yüksek lisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonuç raporunu www. best-master.com web adresi üzerinden açıkladı.

GAÜ YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VEREN 200 ÜNİVERSİTE ARASINDA 18. SIRADA

Eduniversal tarafından yayınlanan sonuç raporunda Kuzey Kıbrıs üniversitelerinden sadece Girne Amerikan Üniversite ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Türkiye üniversitelerinden Bilkent, Sabancı, Galatasaray, İstanbul ve Koç Üniversitesi çeşitli disiplin ve alanlarda 4 bin üniversite arasında “En İyi Yüksek lisans Eğitimi Veren İlk 100 Üniversite” arasında gösterilirken, tam zamanlı yüksek lisans eğitimi veren en iyi 2 yüz üniversite arasında ise 18. sırada yer aldı.

AKPINAR

Eduniversal raporu ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yaptığı açıklamada, Girne Amerikan Üniversitesi olarak dünya üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, bu başarının hak edilmiş bir başarı olduğunu ve GAÜ’nün izlemiş olduğu vizyon ile birlikte ilerleyen yıllarda daha büyük başarıları elde edileceğine inandığını söyledi.

GAÜ küresel bilim ailesinin özverili bilimsel çalışmaları sayesinde bu büyük başarının elde edildiğini kaydeden Akpınar, bu sonucun tüm KKTC için büyük önem taşıdığını ve bir kez daha üniversitelerin ülke için öneminin kanıtlandığını vurguladı.

GAÜ ÜLKENİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPMA MİSYONUNU SÜRDÜRÜYOR”

GAÜ’nün Kıtalararası kampusları, akademik programları ve kamu amaçlı projelerinin yükseköğretim sistemi yanında ülke gerçekleri ile ilgili dünyaya önemli mesajlar verdiğini söyleyen Akpınar, GAÜ’nün başarısının ve ortaya koyduğu misyonun öneminin bazı kesimlerce yeteri kadar algılanmadığına vurgu yaparak, GAÜ’nün geleceği kurma ve toplumsal fayda adına ülkenin geleceğine bilimin ve bilginin gücü ile yatırım yapma misyonunu sürdüreceğini ifade etti.