Ertan Birinci'den Lojistik TV

Kuzey Kıbrıs'ın önemli girişimcilerinden Ertan Birinci önemli bir yatırımın ortağı oldu. Lojistik TV için imzalar atıldı.

Ekonomi basınının öncüsü DÜNYA Şirketler Grubu, internet yayınları ile fark yaratmasının ardından şimdi de görsel medyada atağa kalktı. Uydu üzerinden izlenebilecek olan “Dünya Ekonomi ve Denizcilik Lojistik TV” kanalını hayata geçiren DÜNYA Şirketler Grubu, bu mecrada da iş dünyasının profesyonellerine ulaşmayı hedefliyor.

KKTC’de ilk özel yayıncılığı hayata geçiren Birinci Medya Grubu ile yapılan işbirliği çerçevesinde kurulan yeni kanalın işbirliği protokolü CeBIT Eurasia Bilişim fuarında imzalandı. Dünya Ekonomi ve Denizcilik Lojistik TV, lojistik ile denizcilik sektörleri yanında finanstan tarıma, kültür sanattan spora zengin ve iddialı haber içeriği ile izleyicilerine ulaşmayı hedefliyor.

KOBİ haberlerini ekranlara taşıyacak olan TV kanalı, günlük haber bültenleri ile de sıcak gelişmeleri iş dünyası temsilcilerine sunacak. Kıbrıs ile Türkiye arasında köprü olmayı da hedefleyen Dünya Ekonomi ve Denizcilik Lojistik TV, DÜNYA Gazetesi yazarlarının görüşlerini ekranlara taşırken, deneyimli kadrosu ile 24 saat izleyicileri ile buluşacak.

Erdem Top: KKTC’de yeni yatırımlarımız olacak

İşbirliği protokolünü imzalayan DÜNYA Şirketler Grubu Başkan Vekili Erdem Top, yaklaşık bir yıldır Birinci Medya Grubu ile ortak işbirliği üzerine çalıştıklarını ve nihayet çalışmaların neticelendiğini söyledi. Erdem Top şöyle devam etti: “Yepyeni, iddialı bir içeriğe sahip olan televizyon kanalımızın projesini hayata geçirdik.

İşbirliğinin çok başarılı olacağına inancımız tam. Bu yeni girişimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önümüzdeki yıl yapacağımız yeni yatırımların da başlangıcı olduğunu belirtmek isterim.”

Birinci Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de iki kuruluşun işbirliğinden çıkan sonuçtan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Birinci, “Birinci Medya Grubu olarak DÜNYA Şirketler Grubu ile işbirliği imzalamış olmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ekonomi, denizcilik ve lojistik sektöründe bambaşka bir bakış açısıyla yepyeni içeriğe sahip bir kanalı izleyicilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Birinci: Türkiye için güzel bir adım

Birinci Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci, sözlerine şöyle devam etti: “Bir yıldır yoğun bir şekilde yaptığımız görüşmelerin neticesinde CeBIT fuarında işbirliği protokolümüzü imzalamış olduk. Böylece Dünya Ekonomi ve Denizcilik Lojistik TV artık yayın hayatına başlamış oldu. Kıbrıs bir ada ülkesi, dolayısıyla lojistik, denizcilik ve ekonomide yaşanan gelişmeleri, varsa sorunları DÜNYA Gazetesi’nin uzman yazarları ile birlikte gündeme getirip, tüm dünyaya ulaştıracağız. Bu vesileyle Turksat’a teşekkür etmek istiyoruz, bizlere bu yeni kanal için çok destek oldu. Hem Kuzey Kıbrıs hem de Türkiye için çok güzel bir adım olduğuna inanıyorum.”

Frekans bilgileri

Ekonomi ve Denizcilik Lojistik Televizyon kanalı, Türksat 3A uydusu üzerinden test yayını yapmaya başladı. Yeni kanalı izlemek dijital uyduya aşağıdaki frekans bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Frekans: 12540 SB: 30000 Polarite: Horizontal (Yatay) FEC: 3/4

[youtube id="K477dlzsFE4" width="600" height="350"]

www.lojistikdefteri.com