Fenerbahçe'de gözler CAS'ta

Fenerbahçe’nin, Avrupa kupalarındaki kaderi bugün belli oluyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), sarı-lacivertli kulübün, UEFA Disiplin Kurulu’nun şike gerekçesiyle verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men kararına karşı açtığı tarihi davayı bugün sonuca bağlayacak.

Fenerbahçe Kulübü, geçen hafta İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirilen duruşmalı toplantılara çok sayıda tanık götürerek kapsamlı savunmalar yapmıştı. Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve kulübün avukatları, CAS’ın merkezinde görülen iki duruşmada, şike ve teşvik primi iddialarına yanıt vermişti.

Sarı-lacivertli kulüpte tarihi karar öncesi olumlu bir hava hakim. CAS, Fenerbahçe ile UEFA’nın, “hızlandırılmış yargılama” için anlaşmaya varması üzerine sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi eleme turlarına katılmasına karar vermişti. CAS bugün UEFA Tahkim Kurulu’nun 2+1 yıldan 2 yıla düşürdüğü cezayı ya onayacak, ya 1 yıla düşürecek ya da erteleme yönünde bir karar verecek. Cezanın tamamen kalkmasına zayıf bir ihtimal olarak bakılıyor. CAS’ın, Yargıtay’ın kararını bekleme yönünde bir karar alması da güçlü olasılıklar arasında yer almıyor.

CAS, UEFA Disiplin Kurulu’nun, “Bu yıl Avrupa’ya gidemez” dediği Beşiktaş’la ilgili kararını ise en geç cuma günü ilan edecek.