Galatasaray şansını Almanya'ya bıraktı

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelesi veren Galatasaray, evinde ağırladığı Schalke'yle 1-1 berabere kalarak evsahibi olma avantajını kullanamadı.

Bundesliga'da kötü bir dönem geçiren Alman ekibi ise hem bu sene Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezliğini sürdürdü hem de tur şansını evinde oynayacağı maça taşımış oldu.

Sezonun ikinci yarısına kadrosunu Didier Drogba ve Wesley Sneijder'le güçlendirerek giriş yapan sarı-kırmızılılar Türk Telekom Arena'daki maça etkili başladı ve baskılı oyununun karşılığını da Burak Yılmaz'ın ayağından bulduğu golle aldı.

Schalke'nin hücuma çıkarken kaptırdığı topu önünde bulan Drogba, Selçuk İnan'ı topla buluşturdu. İnan da, Burak Yılmaz'ı.

Türkiye liginin gol kralı, Şampiyonlar Ligi'nin de en golcü isimlerinden olan sarı-kırmızı yıldız topuğuyla topu önüne alarak Schalke kalecisiyle karşı karşıya kaldı ve sert vuruşla topu Schalke ağlarına gönderdi. Burak Yılmaz, bu golüyle turnuvada sekizinci gole ulaşan takımının yedi golünü atan isim olarak çarpıcı bir istatistiğe ulaşırken, 12. dakikadaki bu golün ardından baskısını sürdürdü sarı-kırmızılılar.

Ancak pozisyonu bulan ise Schalke oldu. Golden üç dakika sonra Farfan sağdan ortaladı, Muslera'yı geçen topa çizgide dokunamayan Huntelaar takımının beraberlik şansını kaçırmış oldu.

18. dakikada Galatasaray farki ikiye çıkarma şansı yakaladı. Drogba soldan ceza sahasına girdi, vurdu kaleci Hilderbrand'ın ancak çelebildiği topu önünde bulan Hamit Altıntop çok sert vurdu, ancak vuruşu üst direkten geri döndü.

Yüksek tempoda oynanan maçın ilk yarısının bitimine sadece bir dakika kala Alman ekibi beraberliğe ulaştı. Dany ve Melo'nun anlaşmazlığı sonunda topu önunde bulan Farfan Galatasaray yarı sahası boyunca Semih Kaya'yı peşine takarak sağdan ilerledi, sonunda da pasını ceza sahası uzerinde boş pozisyonda olan Jermain Jones'a çıkardı. Jones da sağ ayağının içiyle topu Muslera'nın üzerinden sarı-kırmızı ağlara göndermekte zorlanmadı.

İkinci yarıda Galatasaray daha baskılı göründü, Burak Yılmaz ve Sabri'yle öne geçme şansını da yakaladı ancak ilkinde Yılmaz'ın topu yandan auta gitti, Sabri Sarıoğlu'nun şutunu da Hildebrand kurtardı. Maçın 90 dakikası sona erdiğinde Alman ekibi geldiğinden daha umutlu bir şekilde evine dönerken, sarı-kırmızılılar ayaklarına gelen şansı tepmiş olmanın üzüntüsüyle umutlarını ikinci maçlarına taşımış oluyorlardı.

Galatasaray kadrosunun yeni yıldızlarından Didier Drogba, pek pozisyona giremediği maçta asıl olarak takım arkadaşı Burak Yılmaz için yarattığı şanslarla öne çıkarken, Sneijder takıma henüz uyum sağlayamamış, maç kondisyonunu da henüz kazanamamış göründü. Maçı izleyenler açısından ise skor kadar hayalkırıklığı yaratan da Avrupa'nın en yeni stadlarından birinin bu seviyedeki bir turnuvanın oynandığı en kötü zemine sahip olmasıydı muhtemelen.

Maçın rövanşı 12 Mart'ta Almanya'da oynanacak.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2013/02/130221_gs_schalke.shtml