Gazzeli çocuklar seslerini Fransa'da duyuracak

Gazzeli çocuklar seslerini Fransa'daki insan hakları kurumlarında duyuracak.

Gazze'deki Küçük Gazeteciler Radyosu'nun düzenlediği ses ve şiir yarışmasını kazanan çocuklar, seslerini Fransa'daki insan hakları kurumlarında duyuracak.

Gazze'de düzenlenen ve 300 çocuğun katıldığı yarışmada şiir okumada birinci olan Selma en-Neccar ile ses alanında birinci olan Necla Hamid, ödül olarak verilen Fransa turunu seslerini duyurabilecekleri bir fırsata dönüştürmeyi planlıyor.

8 yaşındaki Neccar, "Yarışmaya, Filistinli çoçukların ambargoya ve İsrail işgaline rağmen iyi ve kaliteli şeyler yapabildiklerini ispat etmek için katıldım. Fransa'ya gittiğimde, Gazzeli çocukların işgal nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dünyaya duyuracağım" dedi.

Yarışmaya katılma sebebini "Gazzeli çocukları mutlu etmek" olarak açıklayan 10 yaşındaki Hamid ise, "Filistinli çocukların mutlu olmaya ihtiyacı var. Onlara bu mutluluğu veren kişi ben olmak istiyorum. Fransa turu sadece bir ziyaret olmayacak, orada Filistinli çocukların özgürlük ve güven içinde yaşama isteklerini dile getireceğim" diye konuştu.

Gazze'de ilk defa böyle bir yarışmanın düzenlendiğini ve halk tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandığını belirten Küçük Gazeteciler Radyosu Müdürü Gassan Rıdvan, "Yarışmamız 6-16 yaş çocukları arasında düzenlendi. Yaklaşık 60 bin kişi yarışmaya katılanlar için oylamaya katıldı. Daha önce düzenlenen hiç bir yerel yarışmada böyle bir katılıma tanık olmadık. Fransa'daki Filistin dayanışma kurumlarıyla iletişime geçilmesinin ardından kazanan 2 kişiye Fransa turu ödülü verdik" ifadesini kullandı.

Rıdvan, Gazzeli çocukların hayallerini gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engelin, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın Mısır makamları tarafından kapatılması olduğunu kaydetti.