Google

Özel günlerde anasayfasında Doodle’lara yer veren Google, bugünkü anasayfasına 2014 Kış Olimpiyatları Doodle’ını yerleştirdi. Olimpiyat ilkelerini ön planda sunan Doodle’a tıklayınca Olimpiyat ilkeleri ile ilgili haberleri görebiliyorsunuz.

Google, Doodle’ın yanı sıra pek görmediğimiz bir şey yaptı ve Olimpiyat ilkeleri ile ilgili Doodle’ın altına birde açıklama yazdı. Açıklamada şunlar yazıyor:

"Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir." - Olimpiyat İlkeleri (Google tarafından çevrilmiştir)

7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'den 6 sporcu ter dökecek. Kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya ve Sabahattin Oğlago, Alp disiplininde Tuğba Kocaağa ve Emre Şimşek, buz dansında ise Agafonova-Uçar Çifti Türkiye'nin madalya umudu olacak.

Sochi, 4 Temmuz 2007 tarihinde, diğer aday şehirler Pyeongchang ve Salzburg ile Guatemala'da yarışmış ve toplanan IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) kararı ile 2014 Kış Olimpiyatlarını düzenlemeye hak kazanmıştı. Bu sayede Rusya, ilk kez bir Kış Olimpiyatına ev sahipliği yapma hakkı kazandı. Daha önceki yıllarda Sovyetler Birliği, Moskova'da 1980 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştı.