Görüntülü Haber Geliyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile Kuzey Kıbrıs TURKCELL arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol BRTK’da, TURKCELL 3G ile canlı yayınla ekrana getirildi.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan, BRTK’nın bugüne kadar birçok ilke imza attığını belirterek, Kuzey Kıbrıs TURKCELL ile birlikte yeni bir ilke imza attıklarını ifade etti.

Tümerkan, görüntülü haber paketinin KKTC’de ilk kez uygulanacağını kaydederek, görüntülü haber paketi ile Kuzey Kıbrıs TURKCELL kullanıcıları ilk etapta sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez günün gelişen haberlerini görüntülü olarak telefonlarına uygun bir ücret ödeyerek, ek data ücreti ödemeden alabileceklerini belirtti.

Tümerkan, BRT’nin yayıncı kuruluş olarak haberin kişilere ulaşmasının, gelişen teknolojiyi TURKCELL’le işbirliği içinde kullanarak, yeni bir noktaya gelmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

BRT ile TURKCELL arasında imzalanan bir başka protokol ise 3G yayınları konusunda. Tümerkan, KKTC’nin her noktasından TURKCELL 3G ile BRT yayınlarının canlı aktarılmasının sağlanacağını dile getirdi.

BRTK Müdürü Tümerkan, BRTK’nın her gün kendini yenileyerek, geliştirmek suretiyle halkın ihtiyaçlarına yanıt verip daha iyi noktaya gelmek için çalışmalarını sürdürdüğünü aktararak, iki kurum arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceği inancını dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs TURKCELL Genel Müdürü Aybars Karatmaca da ülkenin iki önemli kurumunun böylesi güzel bir işbirliğine imza atmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Karaatmaca, temel ilkelerinin hızlı ve kesintisiz iletişim olduğunu vurgulayarak işbirliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.