GÜL VE ERDOĞAN’DAN DEĞERLENDİRME

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Konuyu çok yönlü olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İyi niyetli olarak verilen mesajların hepsi alınmıştır. Günü geldiğinde gereği

de yapılacaktır.” dedi. Bundan sonra artık dikkatli olunması gerektiğine işaret eden Gül, “Hepimizin tecrübeleri şunu göstermektedir ki, maalesef bu tip toplumsal olayların neticesinde illegal örgütler devreye girerler ve onlar esir alırlar ve çok yanlışlara sokarlar. Buna hiç müsaade etmemek gerekir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin demokrasi yolunda demokrasinin kurallarını çalıştıran bir ülke olduğuna da dikkat çekti.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Fas’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Gezi Parkı’yla ilgili sorular üzerine, eylemlerin ideolojik olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan "Saf temiz, sosyal medyadan aldıkları bilgiler neticesinde oraya katılanları ayırırsak, bunun dışında, aşırı uçların, organize ettiği bir eylemdir. Olay Gezi Parkı olayı değildir. Ağaçların tamamıyla kaldırılması söz konusu değil. Böyle bir adımın atılması organize, içeriden dışarıdan atılan adımlardır. Aklıselim vatandaşım bu oyuna gelmemelidir. Ağaç meselesi aslında bu işin fitilini ateşlemektir. Vebali olanlar bedelini öder” dedi.