Günlük Meyve Tüketimi

Meyveler içerilerinde bulunan doğal mineraller ve bol vitamin nedeniyle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinler arasında ilk sıralarda yer alıyorlar. Ancak vücut için her şeyin bir tüketim sınırı var olduğundan dolayı meyvenin de fazlası hiç beklenmedik şekilde rahatsızlıklara neden olarak sizi şaşırtabiliyor. Özellikle yaşlıların, çocukların ve kilo derdinden muzdarip olanların meyve tüketimlerinde bilinçli olmaları ve kendilerini sınırlamaları gerekmektedir.

Bağırsak yani sindirim sistemi sağlığına oldukça iyi etkileri bulunan meyvelerin aynı zamanda büyümeye destek oldukları, cildi ve organları taze tuttukları,  iskelet yapınızdan tutun da gözlerinize ve saçlarınıza kadar pek çok noktada hem sağlığınızı hem de güzelliğinizi korumaktan etkili oldukları biliniyor.

Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan ve boy-kütle endeksi normal olan bir erişkinin günde 3 ila 6 porsiyon meyve tüketmesi gerekmektedir. Elbette bu porsiyon miktarı kişinin yaşından tutun da kilosuna ve rahatsızlıklarına göre oldukça değişebilmektedir. Özellikle kilo aldırıcı diğer besinleri tüketmenizi engelleyen meyveler açlığınızı yatıştırmanız ve öğünlerinizi dengeye sokmanız için oldukça etkin gıdalardır.

Ancak belirtilen miktarın üzerindeki meyve tüketiminiz fazla karbonhidrat alımına neden olacağından dolayı giderek yağa dönüşecektir ve bu da beraberinde kilo sorunlarını getirecektir. Bunu önlemek için yemeklerden çok önce veya çok sonra meyve tüketimi gerçekleştirmek yerine günde bir kaç defa üç öğün yemeklerinizden önce birer porsiyon meyve yemeniz hem öğünlerde daha az yemenizi sağlayacaktır hem de yemeklerinizi daha kolay sindirmenize yardımcı olacaktır.

Obezitenin tedavisinde de oldukça sık olarak kullanıldıklarından ve diyetlerde de geniş yer kapladıklarından dolayı pek çok kişi bilinçsizce ve kontrolsüzce meyve tüketerek durumu tam tersine çevirmektedir. Eğer obezite, kilo sorunları, diğer rahatsızlıklar gibi çeşitli hastalıklara sahipseniz porsiyonlarınıza kendiniz karar vermemeli ve beslenme uzmanlarına danışmalısınız.

Tüketebileceğiniz ve hem vitamin hem de enerji elde edebileceğiniz en faydalı meyveler arasında ise portakal, çilek, limon, elma, karpuz ve incir yer almaktadır. Ayrıca bu meyveleri dilerseniz taze olarak tüketebilir, dilerseniz de kurutulmuş şekilde yiyebilirsiniz. Özellikle corn flakes içerisinde karıştırılmış şekilde sütle birlikte alınan meyveler halk arasında oldukça yaygındır.