Hamas'tan Mısır'ın iddialarına cevap

Filistin'deki Hamas hareketi liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin halkının Mısır ordusuyla çatışmaya girme gibi bir çaba içerisinde olmayacağını vurgulayarak "Filistin halkının tek düşmanı var, o da İsrail" dedi.

RAMALLAH

Filistin'deki Hamas hareketi liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, yaptığı açıklamada, Filistin halkının Mısır ordusuyla çatışmaya girme gibi bir çaba içerisinde olmayacağını vurgulayarak " Filistin halkının tek düşmanı var, o da İsrail.  Filistin için savaşa girmiş olan Mısır ordusuna saygı duyuyoruz.Filistin direnişini Mısır veya İsrail tanklarıyla başarısız kılmaya çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaklar" dedi.

Sina'daki saldırılardan Hamas hareketini sorumlu tutan Mısır medyası için "Mübarek rejiminin kalıntıları" ifadesini kullanan Ebu Kuveyk, Filistinlilere "Mısır'daki eski rejim kalıntılarının çektiği bataklığa sürüklenmeyin ve İsrail oyununa gelmeyin" şeklinde çağrı yaptı.

Son zamanlarda yaşananları "Gazze'deki direnişe karşı girişilen komplo" olarak nitelendiren Hamas lideri, Ramallah'taki Filistin yönetimini bu komploya katılmakla suçladı. 

Mısır Ordu Sözcüsü Ahmed Muhammed Ali, dün düzenlediği basın toplantısında, Sina'da üzerlerinde Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'na ait sembollerin bulunduğu silahlar ve el bombalarının ele geçirildiğini öne sürmüştü.