Hamza Ersan Saner'de Görevi Devretmedi

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG), Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) koalisyon hükümetinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır bugün görevine başladı.

Başarır’ın Bakanlıktaki görev devir teslimine, Eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner katılmadı.

Başarır’a görevi teslim alırken, Bakanlık Müsteşarı Suat Yelendener ile Bakanlık Müdürü Hasan Arkol eşlik etti.

Bakan İsmail Başarır, kurulan hükümetin kısa dönemde yapacağı görevin önemine işaret ederek, “Bu sürede ülkenin geleceğini belirleyecek bir seçim dönemi yaşanacak. Seçim dönemleri hareketli ve her bakımdan önemlidir. Vatandaşların özgürce, hiçbir korkuya mahal kalmadan, hür iradeleri ile seçimi gerçekleştirmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“UMARIM BU HÜKÜMET DAHA GÜZEL GÜNLERİN BAŞLANGICI OLUR”

Başarır, kurulan hükümeti “geçiş” ve “seçim” hükümeti olarak niteleyerek “3 partinin ortak hükümet oluşturması ülkenin gündemindedir. Umarım ki bu hükümet daha güzel günlerin başlangıcı olur” diye konuştu.

Kısa süreli görevlerinde, vatandaşların sorunlarının çözülmesi için ellerinden gelenin en iyisi yapacaklarını aktaran İsmail Başarır, tüm bunları yaparken partizanlığa izin vermeyeceklerini ve sıkı bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

Başarır, görevleri süresinde şeffaf, dürüst, adaletli, herkesin hakkını aramasına fırsat verecek icraatlar yapmayı hedeflediklerini belirtirken, bu sürede büyük projeleri hayata geçirmenin mümkün olamayacağını da ifade etti.