Hükümet Açıklamasına Saatler Kaldı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler koalisyon hükümeti kurmak için yoğun temaslar gerçekleştiriyor..

CTP-BG parti meclisinde aldığı yetki çerçevesinde UBP ve DP ile hükümet kurmak için temaslarda bulundu.. CTP –BG ilk olarak UBP’yle gerçekletirdi. Genel başkanlar düzeyinde CTP genel merkezinde saat 11.00’de başlayan yaklaşık 20 dakika sürdü.

Görüşmede çalışma gruplarının saat 16.00’da bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Nitekim Kararlaştırıldığı gibi CTP ve UBP’nin oluşturduğu çalışma grupları saat 16.00’da bir araya geldi..

Çalışma grubunun yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantısında görüşmelerin bugün sabah genel başkanlar düzeyinde sürdürülmesi kararlaştırıldı. Görüşmenin ardından UBP adına açıklama yapan Nazım Çavuşoğlu, hassasiyetler konusunda iki partinin yakın olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu bu çerçevede hükümet edebilme adına başka ayrıntıları da değerlendirmek üzere görüşmelerin süreceğini ifade etti. CTP-BG  DP-UG ile ise saat 13.00’da öğle yemeğinde görüştü. CTP-BG genel merkezinde gerçekleşen bu görüşmeye DP-UG adına genel başkan Serdar Denktaş CTP-BG adına ise Genel başkan Özkan Yorgancıoğlu katıldı.

İki parti heyetleri, Genel Başkanları başkanlığında saat 19.30’da yeniden bir araya geldi.

3 buçuk saat süren görüşmenin ardından Genel Başkanlar basına açıklamada bulundu.

Birçok konuda fikir birliğine varıldığı açıklanırken Hükümet görüşmelerine son şeklin bugün verilmesinin beklendiği kaydedildi.

CTP-BG'nin son kararını bugün içerisinde açıklaması bekleniyor.