Hükümet Programı Okundu

Hükümet Programı Cumhuriyet Meclisi’nde Başbakan Özkan Yorgancoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından okundu. Hükümet Programını ilk olarak okuyan Başbakan Yorgancıoğlu ülke sorunlarının köklü reformlarla aşılabileceğini bunu yapmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Yorgancıoğlu daha sonra ise programın girişinde Kıbrıs konusunda yer alan ifadeleri okudu.

Yorgancıoğlu, iki toplumlu, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı federal çözümü öngören müzakereleri destekleyen yaklaşıma bağlı olarak Kıbrıslı Rumlarla, gerek Avrupa Birliği ile gerekse de Türkiye ve tüm diğer ülkelerle ilişkilerimizde yapıcı, sorunları derinleştiren değil eşitlik ve saygı çerçevesinde sağlıklı ilişkiler kurulmasını gözeten bir yaklaşım halkımızın öncelikli tercihi olmuştur.

“Hükümetimizin temel vizyonu, sürdürülebilir bir toplumsal ve ekonomik yapı yaratmaktır” diyen Yorgancıoğlu, daha sonra kamu yönetimi konusuna değindi.

Yorgancıoğlu, “Kamu hizmetlerinin halka verimlilik ve üretkenlik temelinde sunulmasını öngören, üst seviyede katma değer yaratacak biçimde istihdam yapısını geliştiren, cari harcamaların azami düzeyde yerel kaynaklarla karşılanacağı, ekonomik ve sosyal yaşam programlarını gerçekleştiren bir kamu yönetimini hayata geçireceğiz” dedi.