İranlı Devrim Muhafızı'na Suriyede muhalif saldırısı

İran’ın Beyrut Büyükelçiliği, Devrim Muhafızları komutanlarından Hisam Hoşnevis’in Suriye'de kendi ifadeleriyle “silahlı teröristlerce öldürüldüğünü” duyurdu.

Büyükelçilik, Lübnan'ın yeniden imarı komitesi başkanı Hoşnevis'in Şam'dan Beyrut'a dönerken öldürüldüğünü kaydetti, ancak saldırının ayrıntıları konusunda bilgi vermedi.

Reuters haber ajansı silahlı isyancıların Hoşnevis’e yönelik saldırısının, Lübnan sınırı yakınlarındaki Zabadani kentinde meydana geldiğini aktarırken, Devrim Muhafızları da komutanın ''paralı askerlerce şehit edildiğini'' öne sürdü.

Hoşnevis’in 2006'daki İsrail-Lübnan savaşı sırasında yıkılan bölgelerin İran desteğiyle yeniden imarından sorumlu olduğu ve Suriye’de savaşta yıkılmış olan Halep’in yeniden inşası sürecini görüşmekte olduğu da haberle ilgili ayrıntılar arasında.

Suriye muhalefeti İran'ı Suriye'nin en büyük destekçisi olarak görüyor.

Ağustos ayında da Özgür Suriye Ordusu,

tıklayın

Suriye'ye dini amaçlı gittiği bildirilen 48 İranlıyı rehin almıştı.

İsyancılar Devrim Muhafızlarından İranlıların Suriye hükümet güçlerine yardımcı olmak üzere bu ülkede bulundukları için tutulduklarını öne sürüyordu.

O dönemde Türkiye'yi ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Salihi,

tıklayın''Türkiye'nin bizim Suriye'ye hac amaçlı giden İran vatandaşlarımızın kurtarılmasında büyük bir rol oynayacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuşmuştu.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/02/130214_iranian_general_killed_syria.shtml