İskele'de Festival Muhteşem Başladı

45. Geleneksel İskele Festivali düzenlenen törenle başladı. Festival, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından açıldı.

Açılış törenine, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ile bazı milletvekilleri de katıldı. Ecevit Meydanı’nda yer alan tören,  İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun’un 18’inci İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne  katılan ekiplerin temsilcileriyle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ve saygı duruşunda bulunmasıyla başladı.

Belediye Başkanı Orun’un festival ateşini yakmasının ardından, sema gösterisi yapıldı, “barış dostluk ve kardeşlik” yazılı  balonlar gökyüzüne bırakıldı, güvercin uçuruldu.

Belediye Başkanı Halil Orun ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmalarının ardından festival kapsamında yer alan 18. İskele Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan  KKTC adına İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Togo, Rusya, Hindistan, Endonezya,  Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ekipleri gösteri sundu.

Gösteri sunan konuk ekipler  ülkelerinden getirdikleri otantik hediyeleri Cumhurbaşkanı Eroğlu’na takdim ederken, Cumhurbaşkanı da ekiplere hediyeler verdi.

Festival kapsamında ayrıca İskele ve Ötüken Köy Kadın Kursu sergisi de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından açıldı.

Festival çeşitli etkinliklerle 7 Temmuz’a kadar sürecek.