İspanya'da halk sokaklara döküldü

Halk, hükümeti protesto etmek için sokaklara döküldü.

İspanya’da başkent Madrid başta olmak üzere büyük kentlerde halk, hükümeti protesto etmek için sokaklara döküldü. Polisle çıkan çatışmalarda 14 kişi yaralandı.

İspanya'da ''Barcenas olayı'' olarak adlandırılan ve yolsuzlukla suçlanan PP'nin eski mali işler sorumlusu Luis Barcenas'ın verdiği ifadelerde Başbakan Mariano Rajoy ve PP'nin üst düzey yöneticilerini de zan altında bırakan açıklamalarının ardından ülkenin birçok kentinde düzenlenen protestolarda 5 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İspanyol haber ajanslarının, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde, özellikle başkent Madrid ve Valencia'da geceyarısına kadar süren protestolarda 7'si polis 14 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

Polis, Madrid'deki PP binası önünde bariyerle önlem aldı.

Gösteriler Barcelona, Malaga ve Zaragoza gibi ülkenin diğer büyük kentlerine de yayıldı. Protestoculara destek veren küresel siber korsanlık örgütü Anonymous, PP'nin web sitesini hack'leyerek istifa çağrısı yaptı ve hükümetin mafyayla olan ilişkisini protesto etti.

Hükümet, Barcenas'ı savunmazken, eski mali işler sorumlusu hükümeti 'elindeki belgeleri ve yasadışı ödemeleri açıklamakla' tehdit etti.

Polisin, PP'nin parti binaları önünde gerçekleşen gösterilere müdahale etmediği, sadece küçük gruplar halinde yolları kesen ve toplumsal huzuru bozanlara karşı güç uyguladığı kaydedildi.