İspanya'da iktidar partisi karşıtı gösteri

İspanya'da, uzun süredir yolsuzluk iddiaları gündemde olan iktidardaki Halk Partisi (PP), başkent Madrid'de bulunan merkez binası önünde protesto edildi. PP'nin eski mali işler sorumlusu olan ve hakkındaki yolsuzluk iddialarından dolayı tutuklanan Luis Barcenas'ın, parti liderlerini de zan altında bırakan hesap dökümlerinin İspanyol basınında yayınlanmasının ardından, iktidar partisine karşı gösteri düzenlendi.

Sosyal iletişim siteleri aracılığıyla yapılan çağrılarla, PP'nin Madrid'deki merkez binası önünde toplanan bir grup, sloganlar atarak, hükümetin istifasını istedi.

Gösteriden dolayı, parti binası önünde güvenlik önlemleri alan polis, göstericilere karşı herhangibir müdahalede bulunmadı.

İspanyol basınında yer alan iddialarda, Barcenas'ın mali işlerden sorumlu olduğu dönemlerde PP'nin birçok üst düzey yöneticisine dışarıdan ödemeler yapıldığı ve bazı özel harcamalarının karşılandığı belirtildi.

İktidar partisi, iddiaları yalanlasa da Başbakan Mariano Rajoy, bu zamana kadar "Barcenas olayı" ile ilgili İspanyol basınının yönelttiği tüm soruları, "yargı sürecine saygı

gösterilmeli" diyerek cevapsız bıraktı.

Bu arada, anamuhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve komünist görüşlü Birleşik Sol (IU) partileri ise Başbakan Rajoy'un bir an önce basının karşısına çıkarak her şeyi anlatmasını istedi. Yapılan açıklamalarda, "Burada Başbakan'ın onuru söz konusu. Eğer Rajoy gerçekleri söyleyemeyecekse görevini bırakmalı" denildi.