IV. Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü İsmail Bozkurt'a

Kıbrıslı Türk yazar İsmail Bozkurt’a, VI. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi’nde, “IV. Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü” verildi.

2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de, 16 farklı devlet ve bölgeden 30'un üzerinde edebiyat dergisi temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen kongrede İsmail Bozkurt, çalışmaları ve Kıbrıs-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK) aracılığıyla Türk dünyasına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü.

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Deliömeroğlu, TAK’a yaptığı açıklamada Türk edebiyat dünyasında tanınan yazarlardan olan İsmail Bozkurt’un bu ödüle laik görülmesiyle eserlerinin Türk dünyasında daha da okunacağını, Kıbrıs sorunuyla ilgili daha çok toplumun bilgi sahibi olacağını söyledi.

Ödülün ayrıca KKTC’nin tanıtılmasına da önemli katkısı olacağına inandığını kaydeden Deliömeroğlu, “Bozkurt, önemli bir yazar. KIBATEK aracılığıyla Türk dünyasına katkılarından dolayı bu ödüle laik görüldü” dedi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Eskişehir Valiliği ve Avrasya Yazarlar Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen VI. Türk Dünyası Edebiyat Dergileri Kongresi vefatının 100. yıldönümünde çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan İsmail Gaspıralı'ya ithaf edildi.

Türk Dünyasında Yılın Edebiyat Adamı Ödülü 2011 yılında Türk Şair ve Yazar Ali Akbaş’a, 2012 Yılında Azerbaycanlı yazar Anar Rızayev’e, 2013 yılında ise Kazak yazar Tölen Abdik’e layık görülmüştü.