İzmir'de 'Twitter baskınında' 24 kişi gözaltına alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden halkı kin ve nefrete teşvik ettikleri iddiasıyla operasyon düzenledi.

Sosyal medyadaki hesapların IP adresleri üzerinden çalışma başlatan Bilişim Suçları Müdürlüğü tarafından tespit edilen 38 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenerek 24 kişi gözaltına alındı.

Türk Ceza Kanunu'nun 216'ıncı Maddesi gereği 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek' suçlamasıyla gözaltına alınan 24 kişinin, ifadelerinin alınmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Yapılan operasyonun ardından CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, partililer ve gözaltına alınanların yakınları İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Ali Engin, Cumhuriyet Savcılığı'nın 38 kişinin yakalanmasıyla ilgili polise talimat verdiğini, polisin de 24 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Gözaltına alınan kişilerin adil ve özgür bir ülke için yürüdüğünü söyleyen İl Başkanı Engin, "Bu suçsa hepimiz bu suçu işledik. İnsan Hakları ihlali olmaması için bizde sabaha kadar buradayız" dedi. CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Sevda Erdan Kılıç, "İfadeleri alınan arkadaşların dosyalarına baktım. Twitter’dan paylaştığı iletileri inceledim, bu paylaşılanlar arasında vatandaşı tahrik edecek bir şey yok. Bunlar hepimizin paylaştığı ifadelerdir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki gün önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'la ilgili açıklamaları tepkiye neden olmuştu.

Erdoğan "Şu anda Twitter denilen bir bela var, yalanın daniskası burada. Sosyal medya denilen şey aslında şu anda toplumların baş belasıdır" demişti.