Julian Assange siyasete girmeye hazırlanıyor

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın siyasete atılacağı iddia edildi.

Wikileaks internet sitesinin ve ayni zamanda Wikileaks örgütünün kurucusu olan ve bir yıldan fazladır Londra’daki Ekvador büyükelçiliğinde sığınmacı olarak yaşayan Julian Assange, politikaya girmeyi planlıyor.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Avustralyalı olan Assange üye sayısı 2 bine dayanan WikiLeaks Partisi’yle seçimlere girecek. Anketler, WikiLeaks Partisi’ne desteğin yüksek olduğunu gösteriyor.

Assange, 13 Haziran tarihinde video bağlantısıyla Avutralya’nın Sydney kentindeki destekçilerine hitap etmişti. İsveç’te aleyhine görülmekte olan cinsel taciz davası nedeniyle hakkında İngiltere’de tutuklama kararı çıkan Assange, Ekvador büyükelçiliğine sığınmıştı.

Analistler, Assange’ın partisinin şansının yüksek olduğuna inanıyor. Avustralya’nın eski başbakanı Julia Gillard’ı geçtiğimiz hafta güvenoyu yoklamasında geride bırakan Kevin Rudd, ‘gençlerin ana akım politikadan giderek uzaklaştığı’ uyarısında bulunmuştu. Kamuoyu anketlerine göre, Avustralya halkının WikiLeaks’e olan desteği son aylarda arttı.