KKTC'de Opera Sanaçıları Sahne Aldı

Türk dili konuşan ülkelerin kültür ve sanat alanlarında işbirliği sağlayan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) ismi ile düzenlenen 16’ncı Opera Günleri, Bellapais Manastırı’ndaki final gecesiyle sona erdi.

Kazak  müziğinin milli bestecisi Mukan Tölebayev anısına ithaf edilen Opera Günleri’nin final konserinde, Türksoy’a üye Türkiye, KKTC, Kazakistan, Azerbaycan, Başkordistan, Kırgızistan ve Tataristan’dan 12 opera sanatçısı sahne aldı.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve  TC Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Turizm Çevre ve Kültür  Bakanı Mehmet Harmancı, ,TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile Kültür Dairesi Müdürü  Nurcan Namsoy da katıldı.

Kültür Dairesi Müdürü Nurcan Namsoy etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 16’ıncıı Türksoy Opera Günleri etkinliğinin final konserine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, opera günlerinin Türksoy’un en köklü etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı..

Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ise, Türksoy’un Türk dili konuşan ülkeler arasında kültür ve sanat etkileşimlerinin pekişmesine yönelik çok sayıda  projeye imza attığını söyledi.