Koalisyonun Anahtarı Zorluyor

Serdar Denktaş başkanlığındaki Demokrat Parti – Ulusal Güçler heyeti sırasıyla, Ulusal Birlik Partisi, Toplumcu Demokrasi Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’i ziyaret ederek Genel Başkanlarla görüştü.

Görüşmelerde olası koalisyon modelleri üzerinde duruldu.

Serdar Denktaş görüşmelerde, 4’lü koalisyon modelinin oluşturulup, oluşturulamayacağını ve olası koalisyon modellerini görüştüklerini kaydetti.

9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere kadar yapılacak çok iş olduğuna dikkat çeken Serdar Denktaş, ülkenin içinde bulunduğu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ise, muhalefetsiz bir meclisin olamayacağı düşüncesinde olduklarını belirterek, Serdar Denktaş’ın önerdiği 4’lü hükümet modelinin mümkün olmadığına dikkat çekti.

Küçük, “Vatandaş icraat beklemektedir. Vatandaş icraat beklerken, denetimsiz bir meclis yaratılmasını biz uygun görmedik” dedi.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, ülkede istikrarlı, radikal kararlar alabilecek bir hükümet modeline ihtiyaç olduğunu vurguladı.

TDP’nin her türlü alternatifi değerlendireceğini kaydeden Çakıcı, Partiler arası istişareye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da görüşmeyle ilgili BRT’ye yaptığı açıklamada, Serdar Denktaş’ın UBP tarafından reddedilen 4’lü koalisyon önerisini CTP’ye sunmadığını söyledi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı’nın görevlendirme yapmasının ardından usulüne uygun olarak görüşmelerin yapılması konusunun ele alındığını belirten Yorgancıoğlu, “CTP-BG olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görevlendirmeyi erken zamanda yapmasını ve biz de buna bağlı olarak usulüne uygun görüşme sürecinin başlamasını bekliyoruz” dedi.