Kraliyet bebeği doğdu doğacak!

İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Cambridge Dükü William'ın eşi Kate'in doğuma alındığı açıklandı.
Çiftin resmi konutu Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kate'in bu sabah erken saatlerde Londra'daki St. Mary's Hastanesi'ne getirildiği ve doğumun erken aşamasında olduğu" kaydedildi. Cambridge Dükü William'ın da eşiyle hastaneye geldiği belirtildi.İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi olacak bebeğin cinsiyeti bilinmiyor.

Kraliyet bebeğinin doğumunun kamuoyuna duyurulmasının yıllardır süren kraliyet geleneğiyle yapılması bekleniyor.

Buna göre, doğumdan sonra bebeğin cinsiyeti ve kilosu Buckingham Sarayı'nın ambleminin üzerinde bulunduğu bir kağıda yazılacak.

Kraliyet yetkilileri bu kağıdı, çok sayıda basın mensubunun da bekleyeceği hastanenin önündeki arabaya verecek ve kağıt Buckingham Sarayı'na gönderilecek. Kağıdın Buckingham Sarayı'na ulaştırılması ve Kraliçe'nin doğumla ilgili bilgilendirilmesinin ardından, bebeğin cinsiyeti kamuoyu ile paylaşılacak. Ayrıca, Buckingham Sarayı'nın girişine kamuoyunun görebileceği doğumla ilgili duyuru asılacak.

Kate ile William, Londra'daki Westminster Katedrali'nde 29 Nisan 2011'de görkemli bir düğünle evlenmişti.

Kraliyet tahtı varisliğiyle ilgili geçen yıl yapılan kanun değişikliğine göre, Kate ile William'ın ilk çocukları kız olursa, tahtın varisi olabilecek ve prenses unvanı alacak.