Kutlamalar Başladı

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BRT’den yaptığı konuşmayla başladı.

Eroğlu,  “Kıbrıs Türk Halkı 20 Temmuz Barış Harekatı ile özgürlüğüne kavuştu. Kıbrıs Türk Halkı 20 Temmuz Barış Harekatı ile üzerinde Devlet kurduğu bir toprak parçasına hükmetmeye başladı…Biz, Anavatan Türkiye ile birlikte el-ele gönül-gönüle geleceğe uzanmakta, bu topraklarda özgür, başı dik yaşamaya karalıyız. Bir Devlet kurduk ve bundan geri dönmeyiz… Ekim ayında, yeni Rum lider Sayın Nikos Anastasiades’le  müzakere sürecinin devam etmesini bekliyoruz. Dileriz artık bir sonuca ulaşılması yönünde kararlı olurlar” dedi.

Kutlamalara katılmak üzere Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de yarın KKTC’ye gelecek.

Kutlamalar çerçevesinde Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarının bulunduğu Anıttepe, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarının bulunduğu Cumhuriyet Parkı ve Boğaz Şehitliği’nde bugün 3 ayrı tören düzenlenecek.

Gece ise Türkiye’nin adaya çıkarmayı yaptığı yer olan Alsancak’taki Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti tutulacak.

20 Temmuz kutlama programı çerçevesinde yarın başkent Lefkoşa ve tüm bölgelerde törenler gerçekleştirilecek.

Türk Yıldızları her yıl olduğu gibi Girne Kordonboyu’nda akrotim gösterisi sunacak.

Kutlamalar çerçevesinde ayrıca çeşitli etkinlikler yapılacak.

Yarın akşam ise Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon verecek.