Londra polisine maliyeti 4 milyon sterline ulaştı

Assange'ın, Londra polisine maliyetinin şimdiye kadar 4 milyon sterlini buldu.

Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bir yılı aşkın süredir bulunan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın, Londra polisine maliyetinin şimdiye kadar 4 milyon sterlini bulduğu bildirildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın lüks semtlerinden Knightsbridge'de, Harrods mağazasının yakınında bulunan Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nin önünde Londra polisi 24 saat nöbet tutmayı sürdürüyor. Büyükelçilik binasından çıkması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacak olan Assange için ayrıca gün boyu polis karavanı bekliyor.

Londra polisi, 24 saatlik nöbetin maliyetinin şimdiye kadar 4 milyon sterline ulaştığını açıklarken, İngiltere ile Ekvador, Assange'ın durumuna henüz diplomatik çözüm bulamadı.

İngiliz mahkemesi, 42 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange'ın, tacizle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için geçen yıl Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'ne sığınmıştı. Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan ve tartışmalara neden olan Assange'ın siyasi iltica talebini kabul etmişti.