Londra'da eşcinseller günü kutlandı

İngiltere'nin başkenti Londra, Avrupa'nın en büyük katılımlı eşcinseller gününe ev sahipliği yaptı. Onbinlerce kişinin katıldığı eşcinseller günü karnaval havasında geçti.Eşcinseller günü, öğle saatlerinde binlerce gay, lezbiyen, biseksüel ve transeksüelin katıldığı yürüyüş ile başladı. Eşcinseller birbirinden ilginç kostüm ve aksesuarlarıyla Londra sokaklarında renkli görüntüler sergilediler. Yürüyüş dolayısıyla ana caddeler araç trafiğine kapatıldı.

Öğle saatlerinde Baker Street'de başlayan yürüyüş, kentin en işlek caddeleri Oxford Street, Regent Street, Piccadilly daha sonra Başbakanlığın bulunduğu White Hall'de sona erdi.

İngiltere'deki son 10 yılın en geniş katılımlı yürüyüşün bu yılki teması 'aşk ve evlilik' olarak belirlendi. Yürüyüşte eşcinseller, İngiltere'de eşit evlilik yasasının kendileri için de uygulanmasını talep eden pankartlar taşırken, eşcinselliğin simgelendiği gökkuşağının yedi rengini taşıyan aksesuarlar ve kostümler giydiler.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan gay, lezbiyen, biseksüel ve transeksüeller festivalinin son günü düzenlenen yürüyüşe damgasını, dikkat çekici kostümler giyen eşcinseller vurdu. Yürüyüşü izlemeye gelenler kostümleri ve dansları ile ilgi odağı olan eşcinsellerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Yürüyüşün ardından, Trafalgar Meydanı'nda toplanan eşcinseller, gece geç saatlere kadar süren açık hava partisinde eğlendi.