Los Angeles operasyonu: Kömürleşmiş ceset Dorner'ın

Los Angeles polisi, saklandığı dağ evinin yanmış enkazı içinde kömürleşmiş halde bulunan cesedin cinayet zanlısı olarak aranan eski polis memuruna ait olduğunu açıkladı.

Cesedin kimliği yapılan diş analizi ile ortaya çıktı.

Üç kişiyi öldürmekle suçlanan eski polis memuru Christopher Dorner, dağ evinde barikat kurarak polisle çatışmaya girmiş, operasyon gücünden bir polisi öldürerek, bir başkasını ise yaralamıştı.

Dorner, beş yıl önce işten atılmasına neden olduğunu düşündüğü kişilere karşı intikam cinayetlerine başlamıştı.

Yetkililer henüz kesin ölüm nedenini açıklamadılar.

Dorner'ın sığındığı dağ evinde, ev tamamen alev almadan önce tek bir silah sesi geldiği bildirilmişti.

İntikam yemini

Amerikan polisi, üç kişiyi öldürmekle suçlanan Dorner'ı, ülke yakın tarihinin en büyük operasyonlarından birini düzenleyerek bir hafta süreyle aramış ve sonunda bir dağ evinde kıstırmıştı.

Dağ evine düzenlenen operasyonda Dorner olduğu düşünülen kişinin, baskın timiyle çatışmaya girdiği, bir polisi öldürüp bir başkasını yaraladığı bildiriliyor.

Dorner, 2008 yılında beraber çalıştığı bir polis memurunu, zihinsel engelli bir kişiyi bayılttıktan sonra gereksiz bir şekilde tekmelemekle suçlamış ardından gelişen süreçte yalan söylediği gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Beş yıl sonra internette 6 bin kelimelik bir manifesto yayınlayan Dorner intikam alacağını duyurmuş ardından da cinayetlerine başlamıştı.

Dorner'in öldürmekle suçlandığı kişiler arasında, hakkında açılan bir disiplin soruşturması sırasında kendisini temsil eden bir kişi bulunuyor.

Los Angeles yetkilileri üç kişinin katil zanlısı olan Dorner'ın yakalanmasına yardım edecek bilgi sağlayanlara 1 milyon dolar ödül verileceğini duyurmuştu.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/02/130215_lapd_body.shtml