Merkezi Cezaevi'ndeki Gardiyanlar Endişeli

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, gardiyanların uğradığı saldırılardan dolayı artık sessiz kalmayacaklarını ve saldırıların son bulması için tepkilerini en sert şekilde ortaya koyacaklarını açıkladı.

Gardiyanlar Birliği Başkanı Hüseyin Şen tarafından yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde her geçen gün işlerin daha da kötüye gittiği, fakat yetkili mercilerin yaşanan sorunlara gerekli hassasiyeti göstermeyip görmezlikten gelmeye devam ettiği öne sürüldü.

“CEZAEVİ VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMEDİ”

Gardiyanların yıllardır mahkumların fiili saldırılarıyla mücadele ederken şimdi de mahkum yakınlarının da aynı cüreti göstermeye başladıklarını dile getiren Şen, “Ne acıdır ki Cezaevi idaresi ve İçişleri Bakanlığı olaya her zamanki gibi gerekli hassasiyeti göstermemişlerdir” dedi.

Şen, Merkezi Cezaevi’nde bir mahkumu ziyarete gelen kişiyle bir gardiyan arasında yaşanan olayda, söz konusu kişinin basın kanalıyla yaptığı açıklamalarla kendini mağdur, saldırıya uğrayan gardiyanı da suçlu göstermeye çalıştığını belirtti.

Cezaevleri sınırları içinde gardiyanların tam yetkili olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Hüseyin Şen, açıklamasında yaşanan olayla ilgili detaylar verdi.

“ADALET YERİNİ BULACAK”

Bu tür saldırıların sonu gelmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Şen, camialarının polise ve mahkemelere güveninin tam olduğunu söyleyen Şen, adaletin yerini bulacağını belirtti.