Meryem Uzerli

12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak Almanya Hessen'in Kassel Şehri'nde Türk babadan ve Alman anneden dünyaya geldi. İlerleyen yaşlarında Hamburg'a yerleşti ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı.

İki ağabeyi ve bir ablası vardır. 173 cm boyunda olan genç oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı Timur Savcı’nın yapımcılığını yaptığı 2011 yılında yayına başlayan dizilerinden olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandırdı. Uzerli, aynı zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol aldı. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamanda iyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan'a paralel olacak kadar gelişi.

Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunu ilk olarak Meral Okay’ın ve Oktay’ın ölümünün ardından Yılmaz Şahin'ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Hürrem Sultan seçilmek için yüzlerce oyuncuyu elemeyi başarı ve Almanya'dan çağırılarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görüldü. 2012 yılında ise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Genç Oyuncu, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye'nin reklam yüzü oldu ve birçok Elidor reklamında oynadı.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp diziden ayrıldı.