MHD’nin Yarışması Uzatıldı

Mülteci Hakları Derneği’nin, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve çeşitli sanatçıların desteğiyle 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında düzenlediği şiir, poster ve kısa film yarışmasına başvuru tarihi 17 Haziran Pazartesi saat 14.00’e kadar uzatıldı.

20 Haziran 2013 Dünya Mülteciler Günü, ülkelerinde hayatları, insanca yaşama hakları, özgürlükleri tehlikede olan, zulümden kaçan ve bu kaçış süresince yolu başka coğrafyalarla, halklarla kesişen sığınmacı ve mültecilerle evrensel olarak empati kurmamızı, hikayelerine, ikilemlerine, bazen de seçimsiz bırakılmalarına tanık olmamızı öngören bir gündür.

Kıbrıs’ın kuzeyinde sığınmacı ve mültecileri tanıyan, haklarını düzenleyen yasaların ve siyasi iradenin eksikliği, sığınmacı ve mültecilerin yollarının bizimle kesişmesinin önüne geçemiyor. Zulümden kaçan bu kişiler, hayatlarının tehlikeye atıldığı sınırdışılara maruz kalıyor. Daha geçen sene 7 Suriyeli sığınmacı kıyılarımızda can vermiş, 35 tanesi gemiyle hayatları tehlikeye atılacak bir şekilde, zulüm görme ihtimalleri yüksek yere geri gönderilmiştir. Bunlar bilgimize ulaşan tecrübelerden bazılarıdır, farkına varmamıza imkan olmayan onlarca hikaye vardır.

Bu doğrultuda sizi, sığınmacı ve mültecilerle kurulması elzem olan empatinin yapı taşlarını oluşturmanız için düzenliyor olduğumuz şiir, poster ve kısa film yarışmasına katılmanız için davet ediyoruz. 15-18 yaş ve 18 ve üzeri yaşları kategorilerinde ve şiir, poster ve kısa film dallarına seçilecek olan 6 birincinin işleri Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Türkiye Şubesi tarafından kampanyalarında kullanılacaktır. Sergilenmek için seçilen işler ise daha sonraki bir tarihte kitaplaştırılacaktır. Son başvuru tarihi 17 Haziran 2013’tür. Daha detaylı bilgi için rracyprus@gmail.com adresine yazabilir veya 2291748 no’lu telefondan Mülteci Hakları Derneği’ne ulaşabilirsiniz.