Mısır ordusu katliam yaptı

Mısır ordusu Kahire'de sabaha karşı halkın üzerine ateş açtı.

Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi'ye destek veren göstericilere açılan ateşte ilk belirlemelere göre 34 kişi öldü. Olayda, 300'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Rabiatu'l-Adeviyye Basın Merkezi, "Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı ve Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde yaklaşık 2 Milyon Mursi destekçisi abluka altına alındı. Sağlık ekiplerinin meydana ulaştırılması ve yaralıların bölgeden çıkarılması engelleniyor" şeklinde açıklama yayınlayarak yardım çağrısında bulundu.

İstifa istendi

Mısır'da Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un, ordunun halka ateş açması olayının sorumlusu olduğu için istifa etmesini istedi.

Askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için başkent Kahire'nin Nasr kentindeki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, dün akşam saatlerinde Mursi'nin gözetim altında tutulduğu öne sürülen Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüme kararı almıştı.