Mısır'da yüksek gerilim

Mısır'da sular durulmuyor; ülkede protestolar bütün hızıyla sürüyor.

Mısır'da, Muhammed Mursi'nin cunta tarafından görevden alınmasının üzerinden 2 haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen, ülkede tansiyon inmek bilmiyor.

Mansura ve diğer kentlerde darbe yanlıları ve karşıtları sokaklara dökülüyor.

Mansura'da baltacılar adı verilen grup, ellerindeki silah, sapan ve taşlarla, darbe karşıtlarına saldırdı.

Saldırıda 4 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Darbe karşıtı ''Ulusal İttifak'' yaşananların sorumluluğunu mevcut yönetime yükledi ve gösterilerin devam edeceğini açıkladı.

Müslüman Kardeşlerin de içinde yer aldığı Ulusal İttifak, halkı Pazartesi günü meydanlara inmeye çağırdı.

Bu arada yeni hükümetin dışişleri bakanı Nebil Fehmi bir basın toplantısı düzenleyerek, Mısır'ın geçiş döneminde izleyeceği dış politikayla ilgili bilgi verdi.

Nebil Fehmi, dış politikayı gözden geçireklerini ve Mısır'ın bölgedeki aktif rolüne tekrar kavuşması için çaba harcayacaklarını belirtti.

Suriye'deki iç savaşa da değinen Fehmi, siyasi bir çözümden yana olduklarını ve ''Suriye'de cihad ilan etmeye niyetleri olmadığını'' ifade etti.

Bakan Fehmi, ''Şam'la diplomatik ilişkilerin kesilmesiyle ilgili kararın da'' yeniden gözden geçireleceğini aktardı.

Önceki Mursi yönetimi Şam yönetimi ile bütün diplomatik ilişkileri kesmiş ; bu dönemde kapatılan Mısır'ın Suriye konsolosluğu askeri darbeden hemen sonra tekrar açılmıştı.

Öte yandan Ürdün Kralı Abdullah, Kahire'de..

Kral Abdullah, geçici Devlet Başkanı Adli Mansur ve devlet başkan yardımcısı Muhammed El Baradey ile Savunma Bakanı General Abdülfettah Sisi ile görüşecek.