MÜZAKERE SÜRECİ

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yeni başlayacak müzakere sürecinin son şans olabileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı müzakerelerin uzamasının insanların umudunu yitirmesine neden olduğunu kaydetti.

Turan Büyükyılmaz başkanlığındaki Karadeniz Kültür Derneği'nin yeni yönetim kurulu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. Cumhurbaşkanı’nın dernekler üzerinde çok büyük emeği ve katkısı olduğunu söyleyen Büyükyılmaz, Kıbrıs müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı’na tam destek verdiklerini belirtti.

Büyükyılmaz, Derneğin Girne'de yapılması planlanan tesisi için Cumhurbaşkanı'ndan destek istedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, derneğe yeni dönemde başarı diledi; destek için teşekkür etti
KKTC'nin eski ve yeni yerlilerinin kaynaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu "Geçen yıllar içinde herkes anlamıştır ki KKTC artık bir bütündür" dedi.
Cumhurbaşkanı, Kıbrıs konusunu hiç kimseyi mağdur etmeden çözmenin asli görevleri olduğunu belirterek, müzakere sürecinde ihtiyaç duyulan desteğin KKTC halkı tarafından kendisine verildiğini söyledi.
KKTC'nin herkesin ülkesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, zaman zaman değişik sesler çıkmasının normal olduğunu bunu büyütmemek gerektiğini vurguladı.
"yeniden başlayacak olan müzakere sürecinde Kıbrıs Türk halkının kararlılığı elimizi güçlendirir" diyen Cumhurbaşkanı, “ Güney Kıbrıs’taki bir yetkiliye de söylediğim gibi, bu, bizim için son şanstır da diyebiliriz. Çünkü, zaman uzadıkça, insanların anlaşma umudunu yitiriyor” şeklinde konuştu
Cumhurbaşkanı "bu şansı iyi kullanırsak bu anlaşma kalıcı olabilir. bunun için, bizim için sağlam bir anlaşma olması ve Türkiye'nin haklarını ortadan kaldırmaması gerekir." İfadelerini kullandı
KKTC’nin seçim sürecine girdiğini de hatırlatan Cumhurbaşkanı, halkın iradesinin özgürce sandığa yansıtılmasının önemine vurgu yaptı.