Müzakereler Yakından İzleniyor

Birleşik Kıbrıs Partisi, toplumların çözüm sürecine katılımlarını sağlamanın şart olduğunu belirtti. Parti Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, ortak açıklamaya bağlı kalındığı ve sürecin ilerlemesine pozitif katkı koyduğu sürece Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu da, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında “Süreç tıpkı ikibinlerde olduğu gibi yalnızca liderlerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemlidir” dedi.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu müzakere sürecini desteklediklerini bildirdiği açıklamasında, Birleşmiş Milletler parametreleri temelinde iki kurucu devlet ve iki bölgeliliğin ve hiçbir kurucu devletin diğeri üzerinde tahakküm kuramayacağının ortak metinde açıkca yer almasının olumlu olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da yaptığı yazılı açıklamada, ‘Ortak Açıklama Metni’ ve bu bağlamda başlatılan müzakereleri memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Güzelyurt Sivil Toplum Platformu sözcüsü Şinasi Özdeş ise, yeni çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na tam destek belirtirken, yıllardır görüşme masasında pazarlık konusu olan Güzelyurt’un verilmesi” veya “verilmemesi” konusunun bölge halkını rahatsız ettiğini; al-ver süreci konusu gündeme geldiğinde, bölge halkının bir kez daha göçmen olmak istemediğini, asla sefil ve perişan duruma düşmeyi arzulamadığını söyledi.

(Kaynak: BRT)