Necati Şaşmaz KKTC'den 300 bin Euro istedi

Kurtlar Vadisi Filmi'nin Polat Alemdar'ı şimdi hükümete yaptığı talebi ile gündeme geldi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, önceki hükümet döneminde KKTC Fahri Kültür ve Turizm Ataşeliği verilen Necati Şaşmaz’ın KKTC’nin reklam yüzü olmak için o dönemde 300 bin Euro talep ettiğini açıkladı.

Yurt dışında KKTC’yi tanıtmak ve reklam yüzü olmak için talep edilen 300 bin Euro’nun büyük bir miktar olduğunu vurgulayan Harmancı, Turizm Kültür Ataşeliği verilen Şaşmaz’ın reklam yüzü olmak için para talep etmesine şaşırdığını belirterek, bu durumun garip olduğunu ifade etti.

Harmancı, KKTC’nin turizm yönünden tanınması içi para talep eden Şaşmaz’ın, ataşeliğinin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu ve kararlarının arkasında olduğunu yineledi.

Harmancı, “Şaşmaz’ın 300 bin Euro talep ettiğini bakanlıktaki arkadaşlardan öğrendik. Yazılı bir belge yok. Ancak talep edildiğini bakanlıktaki arkadaşlar biliyor” dedi.

Şaşmaz’ın talep edilen paranın karşılanmaması nedeniyle turizm yüzü olmayı kabul etmediğini kaydeden Harmancı, “böyle bir ataşeliğin ülkeye ne faydası var?” diye konuştu.

Harmancı, turizm yönünden ülkenin tanıtılmasına faydalı olacak kişilere ataşelik verilmesine karşı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere dönemin Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, turizm tanıtımında koyacağı katkılar için Şaşmaz’ın herhangi bir ücret talep etmediğini açıklamıştı.