Obama'dan Erdoğan'a Kıbrıs Teşekkürü

ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan, 6 ay sonra ilk kez telefonda görüştüler. Görüşmede ikili ilişkiler, Suriye, Irak enerji anlaşmazlığı, Kıbrıs ve İsrail ile ilişkiler ele alınırken, Obama Erdoğan’a hukukun üstünlüğü ilkesinin önemini vurguladı. ABD Başkanı Obama ve Başbakan Erdoğan, 6 ay sonra ilk kez telefonda görüştüler. Görüşmede ikili ilişkiler, Suriye, Irak enerji anlaşmazlığı, Kıbrıs ve İsrail ile ilişkiler ele alınırken, Obama Erdoğan’a hukukun üstünlüğü ilkesinin önemini vurguladı.

ABD ve Türkiye arasında Gezi protestolarının ardından 17 Aralık rüşvet operasyonları sonrası bir kez daha gerilen ilişkilerde, yeniden en üst düzey temas gerçekleşti. Geçen hafta Beyaz Saray’ın Kıbrıs’ta taraflar arasında yeniden başlayan müzakereler nedeniyle Erdoğan liderliğindeki Türkiye’ye yönelik övgü belirtmesinin ardından ABD Başkanı Barack Obama da Başbakan Erdoğan ile 6 ay 10 gün sonra ilk kez telefonda görüştü.

ABD Başkanı Obama, TC Başbakanı Erdoğan’a Kıbrıs’ta bir anlaşma için müzakereleri yenileme çabalarındaki yapıcı rolü için teşekkür etti.