Ortalık mezarcı doldu ama artık halk doydu!

Ali ÜNCÜ

Sosyal Demokrat Parti MYK Üyesi olarak katıldığım bir takım köy gezilerinde hemen hemen en sık rastladığım şikayet seçilenlerin seçildikten sonra köyleri ziyaret etmedikleridir. Oy toplamak için tavuk yolar gibi halkın peşinden adeta kuyruk misali dolaşan çoğu kendini siyasi figür olarak nitelendiren kişiler, halkın bir ihtiyacı olduğunda tüm kapı ve pencerelerini sımsıkı kapatıyorlar. Bu böyle gitmez efendiler! Siz bu halkı ne sanıyorsunuz? Yolunacak tavuk mu? Eğer bu kanıdaysanız çok yanlış yoldasınız. Hükümet yürütmek küçükken oynadığımız evcilik oyunlarına benzemez. Burada temsil edilenlerin her biri bir yurttaştır.

Hayalleri, gelecekleri, çocukları ve umutları vardır. Sizin bu yaşamları köreltmek gibi bir lüksünüz olmadığı gibi bu türden davranış veya düşünce haddiniz de değildir! Şovenizm yaparak, her düğüne ve cenazeye resmi makam araçlarınızla giderek artık bu geldiğiniz noktalara gelemeyeceksiniz. Sizin o düşlediğiniz ve alıştığınız düzen yeni nesil siyasiler ve bugünkü halk tarafından kabul edilebilir değildir, olmayacaktır. Karanlık işlerinizi artık aydınlık fikirler ifşa edecektir, etmektedir. Yeterince umutlar kırıldı, göçler yaşandı ve gözyaşları boşaldı… Bu halkın bir canı kaldı onu da alamayacaksınız, aldırtmayız! Emeğin değerini bilenler, kör yiyicilere karşı başları dik bir mücadele vermektedir. Bu ülke peşkeş kültürüne artık boyun eğmeyecek ve haksızlıklar karşısında suskun durmak yerine dirayet gösterip hiç olmadığı kadar birlik olacaktır.

VAKIF MALLARINI DA TÜKETTİNİZ!

Halka, ihtiyaçlıya ve yoksula ait olan vakıf mallarını da soydunuz soğana çevirdiniz. Kimin eli kimin cebinde bilmiyor değiliz. Bugüne değin sermayenize güvenerek sakız parasına kiraladığınız dönümlerce vakıf malları belki de bir ihtiyaçlının ya da vakfa daha fazla gelir sağlayacak bir başka yatırımcının olabilirdi. Peki, siz ne yaptınız? Hep bana dediniz ve yemeye yedirmeye sizin olmayanı kullanmaya ve utanmadan çekinmeden bu alışkanlığınızı sürdürmeye devam ettiniz. Nereye kadar mı? Buraya kadar. Halk uyandı, uyanmayanların da uyanma vaktine ramak kaldı… Varsın gerisini siz düşünün çünkü olası bir çözümde bütün kirli çamaşırlarınız ortaya çıkacak ve hesap vereceksiniz…

Haftaya görüşmek dileği ile…