Özyiğit: "Suda özel bir şirket tekeli yaratılmasını onaylamıyoruz"

TDP bölge ziyaretlerine devam ediyor.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplum, üretici kesimler bu topraklarda kök salmak adına alın terini, emeğini toprağa işlemeye çalışırken, son yıllarda göreve gelen hükümetlerin tam tersine toplumun malı olan kurumları peş keş çekerek, devrettiğini, son olarak da suyu devretmek için anlaşma imzalandığını vurguladı.

CTP ile UBP'nin suyun özelleştirilmesi noktasında hem fikir olduklarını, Başbakan Ömer Kalyoncu'nun, Bakan Sunat Atun'un "Bu en büyük özelleştirme projemiz' dediği anlaşmaya imza attığını belirten Özyiğit, toplumdan tamamen kopan, toplum yararına icraat yapamayan ve kendilerine yönelik öfkenin farkında olan hükümet ortakları CTP ile UBP'nin koltuktan gitmemek uğruna birbirine sarıldıklarına dikkat çekti.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, başkanlığındaki TDP heyeti, bölge ziyaretleri kapsamında Yeniboğaziçi ile Mormenekşe'yi ziyaret etti. Özyiğit'e ziyaretinde Genel Sekreter Asım İdris ile Mağusa İlçe Başkanı ile bazı PM ve MYK üyeleri de eşlik etti. Başta su konusu olmak üzere gündemdeki konular ile TDP'nin çalışmalarına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı ziyaretlerde, bölge halkının sorunları dinlendi, sorularına yanıtlar verildi. Özellikle son dönemlerde birçok bölgeye ziyaretler gerçekleştirerek sorunları yerinde görerek, toplumun sıkıntılarını dinlediklerini, Yeniboğaziçi-Mormenekşe bölgesinin de sıkıntılardan nasibini aldığını gözlemlediklerini belirten Özyiğit, özellikle üretici kesimlerin çok ciddi sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

"Topluma saygısızlık yapıyorlar"

Üretici kesimleri çok yakından ilgilendiren su konusuna değinen Özyiğit, suyun gelmesine karşı olmadıklarını, hassasiyetlerinin suyun yönetim ve işletmesinin toplum yararına olacak şekilde yapılmasına yönelik olduğunu kaydetti. Suda özel bir şirket tekeli yaratılmasını onaylamadıklarını belirten Özyiğit, "Müzakere masasında dönüşümlü başkanlıkta ısrar edilmesine haklı olarak destek verenler, sıra kendi kendimizi yönetmeye gelince niye karşı çıkıyorlar. Niye 'biz yönetemeyiz' diyerek topluma saygısızlık yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) iflas ettirilerek kapatıldığını, DAİ-DAK'ın, Ercan Havaalanı'nın devredildiğini, son olarak da suda özel bir şirket tekeli yaratacak anlaşmaya imza konduğunu anımsatan Özyiğit, yapılan tüm özelleştirmelerin toplumun zararına olduğu ortada iken, önümüzdeki günlerde imzalanacağı açıklanan Ekonomik Programla birlikte de Kıb Tek, Telekomünikasyon ve Limanların özelleştirilmesinin gündeme geleceğini kaydetti.   

"Bu topraklarda kök salmak için"

Toplumun kurumlarının peş keş çekilmesine şiddetle karşı olduklarını ifade eden Özyiğit, "TDP olarak kendi kurumlarımıza, toplumun öz varlıklarına sahip çıkma mücadelesi veriyoruz. 'Birileri çıkar elde etsin de varsın halk mağdur olsun' anlayışına karşı kavga veriyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz göç etmesin, bu adada insanca bir yaşam sürsünler diye mücadele ediyoruz" diye konuştu.

MUSTAFA EMİROĞLULARI

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları da konuşmasında, hükümetteki partilerin toplumu değil, koltukları düşünerek icraat yaptıklarını vurguladı.

CTP ile UBP'nin toplumun öz varlıklarının elden çıkarılması noktasında buluştuklarını belirten Emiroğluları, "Her iki parti de icraat makamında benzeştiler. Muhalefette söylediklerinin tam tersini yapmaya başladılar" dedi.    

TDP olarak dün başka bugün başka konuşmadıklarını, savundukları ilke ve değerlerin arkasında hep durduklarını belirten Emiroğluları,  ilk seçimde toplumun iradesini iktidara taşıma kararlılığında olduklarını ifade etti.