Pervez Müşerref serbest kalıyor

Müşerref'in 10 bin dolarlık kefaleti ödemesiyle serbest kalacağı açıklandı.

İslamabad Yüksek Mahkemesi, Pakistan'ın eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in Lal Mescit baskını ile ilgili davada kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Önceki gün Müşerref'in 10 bin dolarlık kefaleti ödemesi dahilinde serbest kalacağını açıkladı.

10 bin dolarlık cezanın bugün erken saatlerde mahkemeye teslim edildiği kaydedildi. Kendi evininde ev hapsinde tutulan Müşerref, güvenlik görevlileri ve gardiyanlar tarafından kontrol altında tutuluyor. Günün ilerleyen saatlerinde güvenlik görevlileri ve gardiyanlar konutu terk etmesi ve Müşerref'in resmen serbest kalması bekleniyor.

Geçtiğimiz mayıs ayındaki genel seçimler için ülkesine dönen Müşerref, hakkında açılan davalardan dolayı ev hapsinde tutulmasına karar verilmişti.

Mahkeme daha önce de Müşerref'i, Baloç kabile reisi Nawab Ekber Han Bugti'nin ölümü ile ilgili davada herhangi bir delile rastlanmadığı gerekçesiyle suçsuz bulmuştu. Bugti'nin ölümüyle ilgili davada ceza almayan Müşerref, eski Başbakan Benazir Butto suikastından dolayı yargılanmış ve 20 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Ev hapsinde bulunan Pervez Müşerref'in 20 bin dolar ödeyerek kefaletle serbest kalması beklenirken, Lal Mescit operasyonuyla ilgili hakkında yeni bir dava açılmış ve ev hapsinde tutulmaya devam edilmesi yönünde karar alınmıştı.