Pistorius'un kefalet başvurusu karara bağlanıyor

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ünlü ampute atlet Oscar Pistorius'un tutuksuz yargılanma talebi bugün karara bağlanacak.

Yargıç, Pistorius'un kefaletle serbest kalıp kalmayacağına karar verecek.

26 yaşındaki Pistorious, 29 yaşındaki Reeva Steenkamp'ı "tasarlayarak öldürdüğü" iddiasını reddederek, sevgilisine "hırsız sandığı" için ateş ettiğini

tıklayın

savunuyor.

14 Şubat'taki olayda Steenkamp, üç kurşun yarası alarak hayatını kaybetmişti.

Dünya basınının büyük ilgi gösterdiği davada dün soruşturmayı takip eden polis dedektifinin "cinayete teşebbüs" zanlısı olduğu ortaya çıkınca davaya yeni bir dedektif atanmıştı.

Güney Afrika polisi, olay gecesi Pistorius’ın evine giren ilk polis memuru olan Hilton Botha hakkında yedi ayrı cinayete teşebbüs suçlaması bulunduğunu açıkladı.

Savunma avukatı Barry Roux, "taammüden cinayet" suçlamasının hafifletilmesini talep ediyor. Bu talebi ileri sürerken en büyük dayanağı ise dedektif Botha'nın da bir zanlı olması.

Savcı Gerrie Nel ise Pistorious'un ünlü olduğu için kefaletle bırakılmasının doğru olmayacağını öne sürüyor. Ayrıca, tehdit savurduğu sevgilisini sonunda öldürdüğünü iddia ettiği ünlü atletin, "şiddete eğilimli" olduğunu öne sürüyor.

Kefalet talebi reddedilirse, zanlı atlet yargılama başlayana kadar aylarca hapiste kalacak.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/02/130222_pistorius.shtml