Rio Olimpiyatları’nda karşı cinsle en çok Türkler tanıştı!

Lider tanışma uygulaması Happn’ın verileri, Rio Olimpiyatları sırasında karşı cinsle en çok Türklerin tanıştığını ortaya koydu.

Brezilya'nın denizi, güneşi, kumsalları ve festivaliyle meşhur Rio de Janeiro kenti, bu günlerde 2016 Yaz Olimpiyatları'yla dünyanın gündeminde. Diğer yandan Olimpiyatlar, spor müsabakalarının yanı sıra yeni tanışmalara da ev sahipliği yapıyor. Olimpiyatlarda karşı cinsle en çok tanışan ise Türkler oldu.

Gerçek zamanlı konum belirleme özelliği ile yolunuzun kesiştiği kişilerle tanışmanızı sağlayan ilk mobil tanışma uygulaması olan ve Paris, Londra, Berlin, Madrid, Buenos Aires, Sao Paulo, Hong Kong, Milano ve New York'un da aralarında bulunduğu 40'ı aşkın büyük şehirde aktif durumda olan Happn sayesinde Olimpiyatlar'ın ilk gününden bu yana Rio'da her gün yaklaşık 400 kişi Happn aracılığıyla yeni kişilerle tanıştı. Üstelik yaklaşık olarak her 10 tanışmadan biri farklı milletlere mensup kişiler arasında gerçekleşti.

Happn uygulamasını en az Türkler kullansa da, bu sayede en çok karşı cinsle tanışan Türkler oldu. Verilere göre Olimpiyatlar sırasında Happn'ı en çok kullananlar ise sırasıyla Brezilyalılar, ABD'liler, Arjantinliler, Birleşik Krallık vatandaşları ve Fransızlar. Türkler ise 20 ülkelik listenin 19'uncu sırasında yer alıyor. Diğer yandan Türkler Happn'ı görece daha az kullanmalarına rağmen, Rio'da en fazla ‘crush' olan yani en çok kişiyle tanışanlar konumunda! Başka bir deyişle, Rio'da en çok beğenilen Happn kullanıcıları Türk vatandaşları. İkinci sırada Belçika, üçüncü sırada Çin yer alıyor. Arjantin ve Norveç ise ilk 5'teki diğer ülkeler.

Listenin tamamı ise şu şekilde:

Rio'da Happn'ı en çok kullananlar:

1. Brezilya

2. ABD

3. Arjantin

4. Birleşik Krallık

5. Fransa

6. Hollanda

7. Portekiz

8. Avustralya

9. İspanya

10. Meksika

11. Şili

12. Kanada

13. Kolombiya

14. Almanya

15. Danimarka

16. İrlanda

17. İsveç

18. Norveç

19. Türkiye

20. Macaristan

Rio'da Happn ile en çok ‘crush' olanlar

1. Türkiye

2. Belçika

3. Çin

4. Arjantin

5. Norveç

6. Portekiz

7. Kanada

8. Kolombiya

9. Birleşik Krallık

10. ABD

11. Hollanda

12. Brezilya

13. Almanya

14. Avustralya

15. İspanya

16. Şili

17. İrlanda

18. Meksika

19. Fransa

20. Danimarka