Rumlar Merakla Troyka'nın Değerlendirmelerini Bekliyor

Kıbrıs'ın Güneyinde Troyka'ya dair beklentiler sürüyor.

Euro grubunun bir yetkilisi, Troyka tarafından yapılan, Güney Kıbrıs'ın ekonomik uyum programına ilişkin üçüncü değerlendirilmenin sonuçlarının beklentilerinin ötesinde olduğunu söyledi.

İsmini gizli tutmak isteyen yetkili, 14 Şubat’ta, Brüksel'de yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ın programının değerlendirilmesinin, Pazartesi günü gerçekleşecek Euro grubunda ele alınacak konular arasında yer alacağını belirtti.  Güney Kıbrıs için bir sonraki dilimin, Avrupa İstikrar Mekanizması tarafından, Nisan ayında verileceğini ve 150 milyon Euroya ulaşacağını da kaydetti.

Troyka yetkilileri, Pazartesi günü, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarını, Güney Kıbrıs'ın ekonomik programın üçüncü değerlendirilmesinin sonuçları hakkında bilgilendirecek,  değerlendirme ise Euro grubunun 10 Mart’ta yer alacak bir sonraki toplantısı sırasında kabul edilecek.

"Kıbrıs’ın programı yolunda ve değerlendirmenin sonuçları beklenenden daha iyiydi” diyen Euro grubu yetkilisi, sisteme karşı güvenin iadesini sağladığı için bunun çok olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

(KHA)