Rumlarda Ruslara Güvence

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis,  Euro Grubunun, Kıbrıs Bankası ve Laiki Bankta yaptığı tıraşlama kararından sonra, Rus mudilerin mevduatlarında uğradıkları kayıpların kısmen telafi edilme imkânı olduğu güvencesini verdi.

Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis, Itar-Tass Rus haber ajansına verdiği röportajda, geçen Mart ayında alınan zor kararlardan birçok Rus mudinin etkilenmesine rağmen Kıbrıs’a ihanet etmediklerine dikkat çekti.

Ayrıca, Kıbrıs'ta bulunan Rusların tavrının çok takdir edildiğini belirterek, Kıbrıs’ın Mart ayının kararlarının olumsuz sonuçlarını aşmak için mümkün olan her şeyi yapacağını da sözlerine ekledi.

Anastasiadis, söz konusu zararların telafi edilebilme amacıyla, ekonomik durum ve bankacılık sektörünün, özellikle Kıbrıs Bankasının durumu düzelince para toplamak için özel bir fonun kurulacağını bildirdi.

Kıbrıs’ın bu kritik dönemde, Rusya'nın desteğine dayandığını vurgulayan Rum Yönetimi Lideri, “Verdikleri destek için Rus halkına ve liderlerine minnettarız. Karşılıklı siyasi destek ülkelerimizi birleştiriyor. Bu her şeyden önce uluslararası hukukun temel konularına ilişkin bir şey ve özellikle Rusya'nın, Kıbrıs’ın adada adil bir çözüm elde etmek için çabalarına verdiği destekten söz ediyorum” dedi.

Kıbrıs ve Rusya arasındaki yakın dostluktan ve işbirliğinden bahseden Anastasiadis, bunları korumak ve güçlendirmek için çalıştıklarını, iki ülkenin birçok ortak şeyi olduğunu savundu. İki ülke arasındaki işbirliğinin, turizm, finans ve enerji sektörlerinde olduğu gibi,  birçok alanda geliştirilebileceğini söyledi.

Anastasiadis, Kıbrıs’ın, AB ve Rusya arasında iyi ilişkilerin daha da geliştirilmesi için katkıda bulunmaya hazır olduğunu da kaydetti.

Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis, son olarak, “Rusya, halkı ve liderleri için benim en içten duygularım var” dedi.