Rumların Kumarhane Harcamaları Düştü

Kumarhaneleri ziyaret eden Rumların sayısında ve kumarhanede yapılan harcamalarda azalma gözlemlendiği belirtildi..

Kredi kurumları ve kredi kartı işlem şirketleri "JCC"ye göre, Rumların kredi kartlarından KKTC'deki kumarhanelerde geçtiğimiz ay harcanan miktarın, 413 işlem karşılığında 25 bin 314 Euro olarak açıklandı.

Mayıs ayında Rumlar tarafından kumarhanelerde harcanan miktar 43 bin Euro olurken, Nisan ayında bu rakam 48 bin Euro olarak tespit edildi. Kıbrıslı Rumların, Güney Kıbrıs yerine KKTC'de tatil yaptıkları; Türkiye'ye seyahat eden Kıbrıslı Rumların sayısında da artış gözlemlendiği de ifade ediliyor.

Kıbrıslı Rumlar, KKTC'deki otellerde konaklama için Haziran ayında 163 bin 80 Euro, Mayıs ayında 107 bin 202 Euro, Nisan ayında ise 98 bin Euro harcadı. Kıbrıslı Rumların, Ocak ayından Haziran ayına kadar KKTC'deki otellerdeki konaklamalar için, kredi kartlarıyla, 800 bin 105 Euro; aynı dönem zarfında kumarhaneler için ise, toplam 357 bin 63 Euro  harcadığı ifade ediliyor.

Kıbrıslı Rumlar tarafından Ercan Havaalanı üzerinden Türkiye'ye yönelik satın alınan uçak biletlerinde de artış gözlemlendi. İstanbul ve diğer yerler için Haziran ayında kredi kartlarıyla, 147 bin 641 Euro harcanırken,  Mayıs ayında bu rakamın 88 bin 862 Euro, Nisan ayında ise 48 bin 924 Euro olduğunu belirtti.

Gerek Kıbrıs'ta gerekse Türkiye'de kredi kartlarının kullanımıyla, Türkiye'ye yönelik seyahatlara yönelik satın alınan biletler için, toplam 1 milyon 251 bin 97 Euro harcandı.