Şehitlerimizin akıtılan kanlarını unutmayacağız

İhvan'dan yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin akıtılan kanlarını unutmayacağız. Onlara vefalı olacağız" denildi.

KAHİRE

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ordunun Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarına yaptığı kanlı müdahalede hayatını kaybedenlerin "uğruna canlarını feda ettikleri hedefleri gerçekleştirmek için çaba sarf edeceklerini" belirtti.

Kanlı müdahalenin üzerinden 1 ay geçmesi münasebetiyle İhvan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Şehitlerimizin akıtılan kanlarını unutmayacağız. Onlara vefalı olacağız. Uğruna canlarını feda ettikleri özgürlük, adalet, onur, inşa ve ilerleme gibi hedefleri gerçekleştirmek için çaba sarfedeceğiz" denildi.

Mısır'da demokratik bir sistem kurulana, ülke askeri darbeden kurtulana kadar halkın barışçıl mücadelesini sürdüreceği vurgulanan açıklamada, orduya halka karşı şiddet kullanmama çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, orduya hitaben "Darbe yönetimi İhvan'a karşı mücadele ettiğiniz yönünde sizi aldattı. Oysa bütün halkı karşınıza aldınız. Medyada terörle mücade ettiğiniz iddia ediliyor. Darbeye karşı çıkan herkes terörist midir?" ifadeleri kullanıldı.

Mısır ordusunun 14 Ağustos'ta Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşı gösteriler düzenleyen eylemcilere müdahalesi sonucu yüzlerce kişi ölmüş, binlerce kişi de yaralanmıştı.