Sibel Siber Tahran'da

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki Meclis Heyeti, İran’ın Başkenti Tahran’da yapılacak, 9’uncu İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Genel Kuruluna katılıyor.

Heyet üyeleri, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ, CTP-BG milletvekili Hüseyin Erçal ve DP-UG milletvekili Fikri Ataoğlu, önceki gün adadan ayrılarak Tahran’a ulaşmıştı.

Siber başkanlığındaki 2’nci heyet ise bugün Tahran’a gitti.

Meclis Başkanı Sibel Siber ’i, Tahran’da Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım karşıladı.

Temaslarına başlayan Siber, ayrıca bazı basın yayın organlarına demeç verdi

İran Devlet Ajansı İRNA ve ulusal ASYA Gazetesine konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC, müzakere süreci ve ambargolar hakkında bilgi verdi.

KKTC’nin gözlemci statüsüyle İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birlik toplantılarına katılmasının önemini vurgulayan Siber, “Bu Kıbrıs Türkünün haklı davasının ve  sesinin duyurulması açısından önemli bir fırsattır” dedi.

Kıbrıs sorununun çözümlenmesi için Müzakerelerin başladığına işaret eden Siber, İslam ülkelerinin desteğine  ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

KKTC – İran ilişkilerini de değerlendiren Siber, İran ile Kıbrıs arasında kültürel bir bağ olduğunu, bu bağın daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

KKTC üniversitelerinde okuyan birçok İranlı öğrenci olduğuna dikkati çeken Siber, bu öğrenciler mezun olduktan sonra ülkelerine KKTCnin fahri elçisi olarak döndüklerini ifade etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Tahran’da yarın bazı ülkelerin Meclis Başkanları ile görüşmesi bekleniyor.

Siber, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği toplantısında Kıbrıs Türk Devleti Meclis Başkanı olarak konuşma yapacak.

(BRT)